Sursă foto: servuscluj.ro

Cu binecuvântarea Î.P.S. Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și în prezența P. S. Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, toți locuitorii din Cluj sunt invitați să participe sâmbătă, 18 noiembrie, la ora 16:00, la evenimentul de Centenar organizat de Asociația Oastea Domnului la Cinema Florin Piersic. Acest eveniment face parte din seria de manifestări care au avut loc pe întreg parcursul anului 2023.

În 1923, în noaptea de Anul Nou, la Sibiu, preotul Iosif Trifa a primit inspirația să cheme românii la o altfel de luptă, aceea împotriva viciilor. În primul număr al ziarului „Lumina Satelor”, a publicat această chemare, marcând astfel nașterea Oastea Domnului, „un giuvaier al Bisericii”, conform realizatoarei emisiunii „Memorialul durerii”, doamna Lucia Hossu Longin.

Despre inițiatorul mișcării, Nicolae Iorga spunea următoarele: „La Sibiu, pe lângă Mitropolia noastră ortodoxă, lucrează de ani de zile cu multă râvnă un preot. Nu este un cuvânt de laudă dacă voi spune: cel mai harnic preot din țară. Numele preotului e bine să fie pus la inimă ca o pildă rară de ucenic al Mântuitorului. Însemnați-l bucurându-vă, ca pe o descoperire – preotul Iosif Trifa.”

Câțiva dintre vorbitorii care au confirmat prezența la evenimentul de sâmbătă sunt preotul Vasile Manole din Iași și preotul profesor universitar doctor Stelian Tofană din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.