Ai putea crede că ți-au refuzat un împrumut pentru că nu te-au plăcut cei de la bancă sau au fost părtinitori personal împotriva ta, dar așa nu este niciodată cazul. Nu există instituție de credit care să nu dorească să își desfășoare activitatea de bază. Când primiți un refuz fără să înțelegeți de ce ați fost refuzat, contactați-i și cereți o explicație.

Solicitați informații despre dosarul dvs. de credit

Deși probabilitatea de erori acolo este minimă, nu există lucruri imposibile, așa că o verificare a dosarului dvs. de credit nu este niciodată de prisos.

Din păcate, dosarul de credit nu este ceva ce poate fi corectat. Dacă aveți datorii pe care nu le-ați acoperit și le plătiți, dosarul dvs. de credit nu se va modifica.

Calculați-vă venitul și nu vă schimbați locul de muncă fără un motiv important.

Aceasta este o condiție importantă dacă intenționați să solicitați un împrumut. În acest fel, instituția va ști că ești un plătitor serios și ți se va acorda o sumă mai mare.

Ai grijă cu finanțele tale

Mulți oameni solicită împrumuturi fără a avea o idee clară despre cum să le ramburseze, ceea ce nu este corect. În momentul în care primiți banii, trebuie să știți cum să îi primiți înapoi și când. De asemenea, încearcă să nu iei un împrumut dacă ai deja unul și nu l-ai rambursat. Dacă doriți să refinanțați un împrumut sau să vă consolidați toate datoriile, atunci luați în considerare foarte atent dacă acestea nu vor crește prețul din comisioane și dobânzi.

După cum am menționat deja, nu există o minciună sau o falsificare a adevărului care să poată fi privită cu ochii buni, așa că nici măcar nu încercați. Când vi se cere detalii despre veniturile dvs., nu inventați și vorbiți doar adevărul.

Fiecare instituție își rezervă dreptul de a refuza

Dacă te uiți la preferințele băncilor, vei observa că unele dintre ele au cerințe interesante. De exemplu, nu ți se va acorda un împrumut dacă ai schimbat frecvent locul de muncă în ultimul an, sub pretextul că nu ești suficient de stabil. Ei ar putea considera că este un semnal rău că nu ți-ai plătit asigurarea, că nu ai niciun venit suplimentar în afară de cel obișnuit. Toate aceste condiții sunt reguli interne care pot avea sau nu un impact negativ.

Sursă:  atebank.ro

Vezi articolul original Ce putem face în caz de refuz și cum să creștem probabilitatea de a ne acorda credit?ExpressPress