Sursă foto: servuscluj.ro

Compania de salubritate Supercom va începe din luna februarie să se ocupe de colectarea deșeurilor menajere. Aceasta a câștigat licitația pe care Primăria Municipiului Cluj-Napoca a organizat-o anul trecut.

Potrivit declarației Primarului Emil Boc, este o schimbare importantă pentru locuitorii muncipiului Cluj, întrucât se va implementa un sistem ce are la bază ”plata la kilogram” a deșeurilor menajere care se vor ridica săptămânal. Acesta este de părere că un astfel de model îi va determina pe clujeni să colecteze selectiv deșeurile într-un mod mai atent.

”Se va trece la un nou nivel în materie de colectare selectivă în Cluj-Napoca. Când va intra în vigoare noul contract de salubritate în data de 27 ianuarie, vom trece la un sistem pe deviza ”plătești cât arunci”. Dacă vei colecta selectiv mai mult, atunci vei plăti mai puțin. Nu colectezi selectiv, vei plăti mai mult, pentru că de acum se va merge pe principiul acesta de cântărire. Prima oară schimbarea se va aplica la case și pe urmă și la blocuri, vom începe treptat implementarea proiectului prin înlocuirea pubelelor actuale cu unele noi, oferite de noul câștigător al licitației.” A afirmat primarul Emil Boc.

Noile pubele vor dispune de cipuri ce vor înregistra cantitatea de gunoi aruncată, care va fi transmisă șoferului care ulterior va elibera un bon ce va fi atașat la factură.

Primarul le recomandă clujenilor să semneze cât mai din timp contractele cu noul operator pentru a primi amendă.

” Fiecare gospodărie trebuie să aibă contract încheiat cu noul operator fiindcă altfel sancțiunile vor fi draconice. Amenzile vor fi triple celor ce se împotrivesc. la început va fi o perioadă de tranziție, de circa o lună de zile, dar apoi vom aplica amenzi celor care nu își încheie contracte de salubritate.” a mai spus Primarul Clujului, Emil Boc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.