Sursă foto: stiridecluj.ro

Restricțiile pe autostrada Sebeș-Turda vor fi prelungite după ce o altă porțiune a drumului de mare viteză s-a surpat. Muncitorii nu au avut timp să termine reparația fisurii anterioare, deoarece a apărut deja o nouă problemă.

Terenul argilos și infiltrațiile de apă sunt considerate cauzele probabile ale acestui nou incident pe autostradă, care a fost inaugurată acum mai puțin de doi ani. Recepția finală a fost efectuată pe această porțiune a autostrăzii, iar perioada de garanție a expirat, însă constructorii austrieci lucrează la remedierea problemelor și vor suporta toate costurile reparațiilor, conform autorităților.

Autostrada Sebeș-Turda a fost închisă la sfârșitul lunii ianuarie, după ce o bucată de drum s-a rupt din cauza unei alunecări de teren în zona Alba Iulia Nord. Cu toate acestea, autostrada va fi redeschisă pe 15 mai, dar constructorul va efectua o nouă expertiză, deoarece au apărut alte probleme în apropierea zonei în care a avut loc alunecarea inițială, cum ar fi fisuri în dealul pe care a fost construit drumul de mare viteză. Firma italiană Pizzarotti a fost responsabilă atât de proiectare, cât și de execuția tronsonului afectat de alunecări, iar lucrarea se află în perioada de garanție.

Potrivit oficialilor CNAIR, având în vedere situația, se constată că „o zonă mai mare are probleme” și este necesară o „expertiză extinsă”. Autostrada va fi deschisă în timp ce se va realiza această expertiză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.