Anul trecut, aproape toate restricţiile legate de COVID au fost eliminate din operaţiunile aeroportului din Budapesta, lucru care se reflectă, printre altele, şi în numărul de pasageri.

În acest an, se aşteaptă recuperarea totală a numărului record de pasageri înregistrat în anul anterior pandemiei.

Anul trecut, 131 de zboruri directe ale 39 de companii aeriene au fost operate din Budapesta, inclusiv spre şi dinspre patru oraşe chineze, Beijing, Shanghai, Ningbo şi Chongqing, ceea ce a dus la o creştere a numărului de călători de afaceri, dar călătoriile leisure (turistice) continuă să reprezinte o pondere semnificativă în trafic. În general, numărul pasagerilor non-Schengen şi Schengen a crescut cu 30% şi, respectiv, 15% în 2023.

Cele mai populare destinaţii anul trecut au fost Londra şi Istanbul. Echipa de dezvoltare a companiei lucrează la lansarea unor noi conexiuni, principalele obiective fiind conectarea cu China de Sud şi India şi relansarea zborurilor către America de Nord.

Volumul transportului aerian a continuat să crească. Cele 201.306 tone înregistrate reprezintă o creştere de 3,8% faţă de 2022 şi 48,5% faţă de 2019. Aeroportul Budapesta şi BUD Cargo City şi-au consolidat şi mai mult rolul de hub regional, în timp ce, în acelaşi timp, numărul de zborurile de marfă nu a mai crescut în ultimii 11 ani.