Pe data de 15 noiembrie, proiectul primăriei privind reabilitarea și modernizarea malurilor Someșului va intra în procedura de recepție. În cadrul acestuia, s-a creat un culoar velo-pietonal, au fost amenajate noi piste pentru bicicliști, spații de joacă, zone de relaxare și sport. De asemenea, investiția, care se întinde pe o distanță de 14,7 kilometri, a inclus plantarea a 950 de arbori.

” În această perioadă se fac ultimele finisaje, lucrări precum instalare de cișmele, hidroînsămânțări, lucrări specifice pregătirii procedurii de recepție și continuă plantările. 957 copaci noi sunt prevăzuți în total pentru plantare prin proiect. De asemenea, vor fi realizate îmbunătățiri în anumite zone în urma observațiilor din teren și a analizei mesajelor primite de la cetățeni – spre exemplu, sistemul de iluminat public prevăzut va fi completat de sisteme localizate în zonele evaluate ca fiind insuficient iluminate la acest moment.

Echipele de proiectare și execuție au urmărit apropierea orașului de râul său, integrarea Someșului în viața de zi cu zi a clujenilor și creșterea calității vieții prin extinderea zonelor verzi, de loisir și mișcare. Acest proiect este completat de alte investiții în același scop, precum modernizarea platoului Sălii Sporturilor, reabilitarea Parcului Armătura, a Parcului Feroviarilor și zonelor adiacente”, a transmis într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Primarul Emil Boc.

Proiectul a cuprins următoarele aspecte:

  1. Remodelarea malurilor Someșului pentru îmbunătățirea accesibilității pietonale la apă.
  2. Extinderea spațiului verde, cu o creștere totală a suprafeței din zona Grigorescu de 1,2 hectare. S-a realizat o sporire a numărului de arbori, incluzând mai multe specii locale, cu plantarea a 957 de arbori noi.
  3. Construirea de piste și extinderea traseelor pentru bicicliști, precum și amenajarea zonelor de parcare destinate bicicletelor.
  4. Construirea, modernizarea și extinderea zonelor și traseelor pietonale pentru a spori accesibilitatea și atractivitatea acestora. A fost construit un nou pod pietonal/velo în zona Grigorescu.
  5. Investiții dedicate transportului electric și nemotorizat.
  6. Investiții în zone de sport, terenuri, zone de fitness în aer liber și zone de relaxare, inclusiv amenajarea unei plaje urbane și a zonelor de joacă pentru copii. S-au amplasat gradene și platforme.
  7. Instalarea de mobilier urban, cișmele de apă potabilă etc.
  8. Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public, prin utilizarea sistemelor cu aparate de iluminat LED și implementarea unui sistem de telegestiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.