Sursă foto: servuscluj.ro

În cea de-a doua zi a festivalului Jazz in the Park din Parcul Etnografic „Romulus Vuia” Cluj-Napoca, peste 7.000 de pasionați de muzică și doi masculi alpaca s-au bucurat de atmosfera jazz. Pe scena Hill Stage, Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT au pus publicul să se simtă învăluit de ritmurile de jazz și funk, iar legendarul Mulatu Astatke i-a purtat pe cei prezenți într-o călătorie muzicală memorabilă. Scena Backyard Stage by BRD a adus în prim-plan artiști de renume precum Andrei Irimia, Nani Vazana, care a adus un tribut muzicii Ladino, The Heliocentrics și Mansur Brown. Friends Stage by DIGI s-a dovedit a fi locul ideal pentru dans, pe muzica interpretată de Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove și Moss Farai. Barn Stage by IQOS a fost preluată de MeloMelanj, creând o atmosferă inconfundabilă, în timp ce la Night Stage, UFe și Guts au oferit publicului un final de zi plin de energie și dans.

De asemenea, doi masculi alpaca au fost invitați speciali în a doua zi a festivalului. Jazz in the Park este un eveniment prietenos cu animalele de companie, permițând accesul acestora.

”Numele lor este Nea Caisă și Findus. Sunt doi băieți de un an și jumătate. Îi avem de anul trecut și de atunci ne pregătim alături de ei pentru a-i integra în terapia asistată de animale. Sunt foarte prietenoși și curioși. Le plac morcovii, merele și, se pare, jazzul. S-au simțit foarte bine în Parcul Etnografic. Super multe persoane au interacționat cu ele și ne-am bucurat de bucuria oamenilor. Nea Caisă și Findus au primit și mâncare și mângâieri, s-au simțit super bine. Sigur așteaptă următoarea ediție Jazz in The Park.” – George Moșoia, repezentant Dog Assist – Terapie Asistată de Animale.

”Avem un coleg în echipă care își dorea demult o alpaca la Jazz. Îi știam pe cei de la Dog Assist care fac o treabă grozavă pe partea de interacțiune și terapie cu animale, iar recent i-am cunoscut pe Findus și Caisă. De acolo, matematica a fost simplă. Mă bucur că ideea a fost bine primită și alpacalele s-au distrat la noi”, a declarat Roxana Tarko, activities manager Jazz in the Park.

În ultima zi a festivalului Jazz in the Park, care are loc duminică, 3 septembrie, promite să fie la fel de plină de muzică bună și energie. Începând cu ora 14:00, pe scena Hill Stage vor urca Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George și, ca artist cap de afiș, The Cinematic Orchestra, care vor oferi publicului un super cine-concert. Pe scena Backyard Stage by BRD, vor performa DSP Orchestra, Klawo, laureații Concursului Internațional Jazz in the Park 2023, trupa 7th SENSE într-o formulă specială și un tribut emoționant adus lui Nina Simone de către Nani Vazana. Friends Stage by DIGI va continua să ofere experiențe muzicale autentice cu Lian, Julian M și Dodo, iar Barn Stage by IQOS va fi preluată de Sandei cu un set special by Komiti. În încheiere, Night Stage promite o noapte memorabilă cu muzica lui Bully și Nickodemus.

A doua zi a festivalului a fost sold-out, dar cei care doresc să participe la Jazz in the Park duminică mai pot achiziționa bilete de o zi (159 lei) de pe site-ul jazzinthepark.ro. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit la festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult posesor al unui bilet de acces.

Programul concertelor Jazz in the Park de duminică, 3 septembrie, este următorul:

  • Hill Stage: Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George, The Cinematic Orchestra
  • Backyard Stage by BRD: DSP Orchestra, Klawo, 7th SENSE, Nani Vazana în tribut lui Nina Simone
  • Friends Stage by DIGI: Lian, Julian M, Dodo
  • Barn Stage by IQOS: Takeover Sandei cu Komiti
  • Night Stage: Bully, Nickodemus

Pe lângă experiențele muzicale, „Întâlniri pe prispă” (eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic) invită participanții la festival să ia parte la discuții interesante și sesiuni de întâlniri cu artiștii invitați:

  • 16:45 – 17:45: „Ucide inteligența artificială creativitatea muzicală?”, cu Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
  • 18:00 – 19:00: Meet&Greet cu Nani Vazana; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

În Parcul Etnografic, gospodăriile și livezile prind viață pe durata întregului festival, oferind o varietate de activități pentru a stimula toate simțurile și a crea experiențe memorabile. Music Lounge by BRD aduce ateliere muzicale, Vinil Fair by Pepsi găzduiește o expoziție de viniluri și echipamente audio, în timp ce Play Area by Digi este un loc de joacă animat de simulatoare muzicale. Oaspeții pot savura preparate delicioase la restaurantele pop-up și se pot bucura de băuturi fine la curtea cu vinuri Crush. IARMAROC.com este locul potrivit pentru a descoperi produse unice, iar Mega Image Lounge reprezintă o oază de relaxare. Pentru cei mai mici festivalieri, există Kids Area și ateliere de muzică distractive. Participanții pot înregistra amintirile și le pot revedea în People’s Aftermovie. Seara aduce povești sub cerul înstelat și relaxare în lounge-urile MedLife și Acoustic Density Listening Room. De asemenea, pentru cei interesați de istorie și tradiție, sunt disponibile tururi ghidate ale Parcului Etnografic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.