Sursă foto: servuscluj.ro

Trei companii au depus oferte în SEAP pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc din Borhanci. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, valoarea contractului este de 1.031.876.278 de lei. Până în prezent, două asocieri de firme și un ofertant unic au manifestat interesul lor în realizarea acestui proiect.

Condițiile pentru adjudecarea contractului stipulează că finanțarea lucrărilor trebuie să provină din sursele bugetului local și/sau din fonduri europene nerambursabile.

”Cea mai modernă unitate sanitară pediatrică din țară va fi construită la Cluj. Avem un proiect matur din toate punctele de vedere, dispunem de terenul necesar și de soluția optimă de realizare a edificiului medical. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății, acesta urmând să deservească pacienți din întreaga Românie”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj.

Firmele care au depus oferte sunt următoarele:

  1. Nord Confest este implicată în diverse proiecte ale municipalității clujene, printre care se numără modernizarea platoului Sălii Sporturilor, a Pieței Karl Liebknecht și a Școlii Iuliu Hațieganu, precum și realizarea culoarului velo pe malurile Someșului.
  2. Asocierea Strabag (lider), Hospital Technical Solutions, SC Zublin Romania SRL, DAS, Reinvent Energy, General Construct SRL, Strabag Sp. z o.o., Kone Ascensorul, a depus ofertă pentru construirea Centrului Integrat de Transplant.
  3. Asocierea condusă de Bog’art, alături de D.Z. Medicale, Dacorum Grup, UTI Construction And Facility Management, CCN Altyapi Yatirimlari VE İnşaat Anonim Şirketi, Terratest Geotehnic SA, SC Coneco Romania SRL și Schindler Romania SRL, s-a implicat în lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Conform detaliilor tehnice, viitorul spital va ocupa o suprafață de 62.000 de metri pătrați, având 5 etaje și peste 500 de paturi, dintre care 510 paturi de spitalizare continuă, 65 de paturi pentru însoțitori și 50 de paturi pentru spitalizare de zi. Unitatea medicală va dispune de 12 secții și un heliport. Odată finalizat, noul spital va prelua toate secțiile actualei unități Spital de Copii, care își desfășoară activitatea în 14 clădiri din 9 locații din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.