Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 6 ianuarie 2023. Vântul va sufla puternic, va ninge, iar în unele zone ale ţării va viscoli.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță prognoza meteo vineri, temperaturile vor scădea în întreaga țară. Chiar dacă nu va fi gerul de Bobotezei cu vremea aspră şi temperaturi foarte scăzute, ca în iernile de altădată, pentru 6 ianuarie meteorologii anunţă frig, iar în anumite regiuni din țară va ninge.

Mai exact, astăzi vremea se va răci atât la munte, cât și în nordul centru și partea de nord est a României. Cerul va fi înnorat și se vor semnala precipitații slabe. În zonele de munte va ninge slab, în timp ce în zonele deluroase sunt anunțate precipitații mixte. În celelalte zone din țară va ploua.

Va fi vânt în toată țara, în general cu viteză de 40-60 de kilometri pe oră

La munte, rafalele de vânt ar putea depăși 60-90 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari s-ar putea înregistra rafale de peste 100-120 de kilometri pe oră. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest vor fi înnorări temporare și ploi.

Temperaturile vor scădea ușor, cele maxime situându-se între 3 și 14 grade. În noaptea de vineri spre sâmbătă, temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 2 grade.

În sud și sud, estul României se anunță o zi cu vreme mohorâtă înnorări și ploi slabe. Pe alocuri va fi și polei, iar dimineața și noaptea va fi ceață. Vântul va sufla cu putere atât la munte, cât și în nord estul și sud-vestul țării.

Unde va fi viscolită zăpada

În nordul Carpaților Orientali va fi viscol, iar în restul zonei montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse, la peste 1.700 de metri. Maximele termice se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius. Dimineața, izolat, ar putea apărea ceața.

În Capitală vremea va fi caldă, cu o maximă termică de 10 grade Celsius și o minimă de 5 grade Celsius. Cerul va fi înnorat temporar, însă nu va ploua. Cu toate acestea, atmosfera va una mohorâtă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12 13 grade la orele prânzului. În ceea ce privește temperatura minimă care se va înregistra în noaptea de vineri spre sâmbătă, aceasta va fi cuprinsă între -1 și 0 grade. De asemenea, cerul va fi parțial noros, informează ANM.