Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a luat parte la inaugurarea Hub-ului național M100, dedicat implementării obiectivului european „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

” Hub-ul național M100 are rolul de a sprijini implementarea obiectivului Misiunii „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” prin facilitarea accesului la surse de finanțare din fonduri europene destinate acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice și de accelerare a eforturilor de limitare a încălzirii globale”, a declarat primarul clujean.

 Hub-ul M100 are în vedere:

  1. Sprijinirea celor trei orașe din România incluse în Misiunea UE (Cluj-Napoca, Suceava și București – sector 2) în implementarea proiectelor de tranziție verde și identificarea surselor de finanțare pentru acestea;
  2. Lansarea unei Misiuni în oglindă, care va utiliza instrumentele la nivel european pentru a asista alte 10 orașe din România în parcursul lor către neutralitatea climatică. În acest sens, M100 va emite un apel de candidaturi pentru a selecta cele 10 orașe care vor face parte din Misiunea în oglindă și care își vor atinge obiectivul de neutralitate climatică până în anul 2035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.