Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca a luat decizia de a construi un centru de îngrijire pentru vârstnici pe Calea Baciului. Primarul Emil Boc a semnat contractul pentru proiectare și execuție, având o valoare de 7 milioane de euro.

„Astăzi, în Sala de sticlă a primăriei, am semnat contractul de proiectare și execuție pentru centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoanele vârstnice de pe Calea Baciului nr. 18, alături de dl director al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj și reprezentanții firmelor câștigătoare – asocierea SC Boemial Invest SRL, SC Marina Properties SRL, SC Arhimar Serv SRL.

Căminul pentru vârstnici – cu un regim de înălțime S+P+2E – va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă unitățile de cazare, amenajăm săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie ș.a..

De asemenea, atât la subsolul clădirii, cât și în curte vor fi disponibile în total 20 locuri de parcare – din care 2 pentru persoanele cu dizabilități – și locuri de parcare pentru biciclete. Pentru încurajarea activităților sportive, se vor amenaja zone cu aparate de fitness, tenis de masă, șah, pistă de alergare, dar și zone de relaxare cu mobilier urban modern, umbrite de arborii și arbuștii incluși în proiect. Accesul pietonal va fi asigurat doar din Calea Baciului”, a declarat Emil Boc.

Costul total al lucrărilor, inclusiv TVA, este de 34.795.749,29 lei. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor de proiectare și execuție este de 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.