Primăria Cluj-Napoca a prezentat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru dezvoltarea Aquaparkului Ștrand Grigorescu, care va fi construit în locul ștrandului Sun.
Noul aquapark va fi amplasat pe o suprafață de 5 hectare, pe malul sudic al râului Someș. Acesta va fi alcătuit, în principal, dintr-un corp principal de clădire, care va fi funcțional pe tot parcursul anului și va include facilități precum vestiare, zone de alimentație publică, facilități de wellness și spa, sală de fitness, aerobic și cycling, dar și un complex de bazine acoperite.
În plus, ansamblul va cuprinde o zonă de agrement în aer liber, accesibilă în timpul sezonului estival, oferind piscine și zone de relaxare pentru copii și adulți, plaje în aer liber, clădire de acces și construcții independente destinate alimentației publice și spațiilor comerciale. De asemenea, se va construi o parcare subterană cu 249 de locuri.
Spațiile verzi vor acoperi cel puțin 50% din întreaga suprafață a zonei verzi și vor include exclusiv vegetație (joasă, medie și înaltă). Complexul va putea deservi aproximativ 3.000 de persoane pe zi în timpul sezonului estival, dintre care 800 vor fi în interior și 2.200 în exterior.
Principalele componente ale corpului principal de clădire includ recepție/casă de bilete, vestiar adaptat numărului de vizitatori, birouri și spații administrative, spații comerciale, zone de alimentație publică, inclusiv un restaurant „à la carte” și o zonă de „food cort”, grupuri sanitare pentru femei, bărbați și persoane cu dizabilități.
Ansamblul de bazine acoperite va funcționa atât vara, cât și iarna și va include zona Family & Kids, cu un bazin interior cu jeturi de hidromasaj, baby pool, o plajă inundată cu jocuri de tip „Spray Action” și un bazin cu tobogane adaptate pe categorii de vârstă.
În ceea ce privește zona de agrement exterioară, aceasta va include locuri de joacă pentru copii, zone de fitness în aer liber, piscine și bazine pentru copii și adulți, plaje exterioare și construcții independente pentru spații comerciale și alimentație publică.
Valoarea investiției este estimată între 20 și 40 de milioane de euro, iar finanțarea va proveni din bugetul local. Publicul este invitat să transmită propuneri și observații referitoare la PUZ până la 4 martie 2024.