Sursă foto: stiridecluj.ro

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a inaugurat luni, 19 februarie 2024, noi spații educaționale destinate cercetării, co-working-ului și conferințelor. Aceste spații sunt situate în fosta clădire a Băncii Transilvania, precum și în fosta Casă de Modă, acum cunoscută sub numele de HUB UTCN.

Clădirile au fost achiziționate în anul 2017 și au fost supuse unei reabilitări complete în 2020, finalizată la sfârșitul anului 2023. Investiția totală în reabilitarea acestor spații a fost de peste 42 de milioane de lei.

Fosta clădire a Băncii Transilvania, construită în 2002, adăpostește acum spații destinate seminarilor și laboratoarelor, săli pentru cadre didactice și ședințe, dedicate studenților și profesorilor din cele trei facultăți cu profil electric. Aceste spații ocupă o suprafață construită de 497 de metri pătrați, desfășurate pe o suprafață totală de 3983 de metri pătrați. În plus, spațiul este dotat cu o librărie și o zonă multifuncțională pentru studenți.

Casa de Modă, situată pe strada George Barițiu nr. 4 și construită în 1969, a fost și ea inclusă în proiect. Această clădire a găzduit cele mai renumite cooperative textile din oraș, devenind un simbol al Clujului de-a lungul timpului. În prezent, HUB-ul UTCN găzduiește spații pentru conferințe, cercetare și co-working, pe o suprafață totală de 5319 de metri pătrați. Clădirea este certificată drept clădire verde și sustenabilă, respectând un înalt standard de eficiență energetică prin termoizolare, tâmplărie izolantă și alte sisteme conexe de iluminat, ventilație și climatizare.

,,Dorim să folosim acest HUB ca un punct în care să coagulăm resursele noastre cele mai importante și să facem legături semnificative cu companiile atrase”, a afirmat Rectorul UTCN, Vasile Țopa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.