”Am plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – Intersecţie Calea Vitan Bârzeşti, etapa a II-a. 10,3 milioane lei vor ajunge astfel în contul de afectaţiune specială, la dispoziţia celor 16 proprietari ai imobilelor situate pe strada Iuliu Haţieganu, acolo unde au fost fost necesare exproprierile”, a scris, luni, pe Facebook, primarul general Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, execuţia proiectului presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţieganu, între pasajul peste Dâmboviţa şi Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri.

[Această arteră va crea o legătură între sudul şi estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectoarele 3 şi 4. De asemenea, vor fi amenajate trotuarele, se va moderniza şi extinde sistemul de iluminat public, se vor devia/reloca reţelele de utilităţi existente şi se vor face lucrări de semaforizare. Toate aceste lucrări vor contribui la creşterea siguranţei traficului auto şi pietonal şi a vitezei medii de deplasare, la diminuarea efectelor poluării aerului, precum şi la reducerea timpului de staţionare în trafic[, a mai preciyat primarul general.

Acesta anunţă că proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 şi Primăria Sectorului 4.

Primăria Capitalei finanţează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuţia lucrărilor.