Categorii
Actualitate

Peste 28.000 de clujeni de toate vârstele au luat parte la Festivalul Stradal WonderPuck

În ultimele trei zile ale vacanței de vară, cei mici din Cluj au avut parte de numeroase distracții în centrul orașului și la Bonțida. Un număr record de peste 28.000 de locuitori din Cluj, de toate vârstele, s-au bucurat de spectacole de teatru cu păpuși și marionete, spectacole itinerante cu muzică, păpuși uriașe și artiști pe picioroange, impresionante acrobații aeriene, concerte, ateliere și multe altele.

A șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck a debutat vineri, 8 septembrie, cu două reprezentații (una în limba română și cealaltă în limba maghiară), oferite de artiștii de la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în curtea castelului Bánffy din Bonțida.

Pe parcurs, au avut loc spectacole de teatru pentru copii pe scenele amplasate în Piața Unirii și în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, precum și spectacole itinerante care au adus bucurie publicului de-a lungul traseului dintre Piața Muzeului și Piața Unirii. Evenimentul a inclus și concerte, baloane de săpun, sesiuni de face painting și jonglerie. Copiii au participat activ la atelierele de olărit, țesut cu mărgele și confecționat păpuși desfășurate în Piața Unirii. Pe esplanada Muzeului de Artă, au avut loc ateliere de lectură și IT, iar poveștile au fost citite cu pasiune.

Pe tot parcursul celor trei zile ale festivalului, publicul a avut parte de spectacole prezentate de artiști din Spania, Italia, Polonia, Olanda, Bulgaria, Ucraina și Ungaria, precum și de reprezentații ale unor teatre independente din Cluj-Napoca și de la instituții și companii teatrale din Alba Iulia, Arad, București, Iași, Brașov, Satu Mare și Sibiu.

Sâmbătă, 9 septembrie, a fost o seară cu adevărat magică, cu protagoniștii spanioli din trupa Grupo Puja, care au fermecat mii de spectatori cu spectacolul lor de acrobații aeriene numit „Peter Pan”, desfășurat la înălțime de aproximativ 40 de metri deasupra Pieței Unirii, unde actorii au evoluat suspendați de o macara hidraulică.

Ediția din acest an a festivalului a inclus și o tombolă, la care s-au înscris peste 1.000 de participanți. Premiile, oferite de partenerii de la OVB Allfinanz România, au inclus două console PlayStation 5, două console Nintendo Switch și 49 de console GameBoy Darklove. La final, cei mici au primit 53 de premii, câte una pentru fiecare an trecut de la înființarea Grupului OVB Holding, acționar al OVB România.

Ediția din acest an a festivalului s-a încheiat cu un concert de rock susținut de adolescenții din trupa clujeană High Velocity. În total, peste 28.000 de spectatori au participat la toate evenimentele din programul WonderPuck 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *