Bărbatul a fost reţinut, marți, de procurorii DIICOT, după ce a fost prins când vindea droguri de mare risc, în timp ce era trimis în judecată pentru trafic de droguri şi plasat în arest la domiciliu, informează News.ro.

„S-a reţinut că, în perioada iunie-august 2023, inculpatul, aflat în stare de arest la domiciliu fiind trimis în judecată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, a deţinut şi comercializat, cantitatea de aproximativ 200 grame drog de mare risc (3-CMC) şi a efectuat operaţiuni de stocare-depozitare, manipulare şi distribuire a unei cantităţii de 385 de grame substanţă psihoactivă (2 MMC)”, a transmis DIICOT.

În plus, în aceeaşi perioadă, inculpatul, a încălcat în mod repetat, obligaţiile impuse de măsura arestului la domiciliu, părăsind localitatea.

În acest caz a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

3-MMC este una dintre așa-numitele noi substanțe psihoactive, mai precis una dintre catinone, care la rândul lor aparțin grupului de amfetamine.

Substanța are efecte stimulatoare tipice, cum ar fi creșterea energiei si euforia, dar dozele mari sau utilizarea repetată pot provoca simptome severe, inclusiv halucinații.