Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că Parcul Armătura va începe procedura de recepție începând cu data de 30 iunie. Investiția totală pentru amenajarea parcului se ridică la aproximativ 3,77 milioane de euro.

În cadrul proiectului, au fost plantați nu mai puțin de 205 arbori pe o suprafață de 3,25 hectare a parcului, iar infrastructura pietonală și ciclistică a fost modernizată. De asemenea, proiectul a inclus amplasarea unui mobilier urban modern, precum și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. În plus, un sistem de iluminat cu tehnologie LED a fost instalat în parc.

”Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca, iar Parcul Armătura este un proiect important din acest program.

De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%. Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții”, a afirmat Primarul Emil Boc, referit la stadiul investiției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.