Sursă foto: stiridecluj.ro

O echipă de medici și specialiști în IT din Cluj-Napoca a dezvoltat o aplicație care permite pacienților să își păstreze istoricul medical în format digital, astfel încât să poată fi accesat de medicii specialiști oriunde și oricând, prin intermediul telefonului. Aplicația, numită MedValet (disponibilă la adresa medvalet.ro), are deja aproximativ 700 de pacienți și 60 de medici înregistrați.

Lansarea aplicației MedValet vine în contextul unor deficiențe din sistemul public în ceea ce privește bazele de date virtuale. Utilizând această aplicație, pacienții pot salva toate informațiile medicale relevante, inclusiv alergii, afecțiuni anterioare, medicamente prescrise și alte informații importante. Aceste date sunt stocate într-un mediu securizat, accesibil doar de pacient și de medicii autorizați de acesta.

Cu ajutorul MedValet, medicii pot accesa în timp real istoricul medical al pacienților, indiferent de locație sau oră. Această funcționalitate permite medicilor să ia decizii mai informate și mai rapide în ceea ce privește tratamentul, evitând astfel posibile erori.

MedValet vine să remedieze această problemă, iar vestea bună este că aplicația poate fi descărcată și utilizată gratuit atât de pacienți, cât și de medici. Descarcă gratuit aplicația!

Dr. Iuliu Cătană, medic și cofondator al MedValet: “Eu am lucrat în sistemul public, unde orice sistem electronic genera o hârtie pentru pacient. Nimeni nu o digitaliza, astfel încât rămânea la latitudinea pacientului dacă o păstra sau nu. În calitate de medic, consult documentele medicale ale pacienților înainte de operație. Dacă nu ai istoricul pacientului în orice moment al actului medical, s-ar putea să omiți un detaliu medical relevant. Sigur, suntem pregătiți să acționăm în orice situație critică, dar confortul pe care ni-l poate oferi accesul la o astfel de aplicație este indubitabil”.

Sebastian Nădășan, student UMF Cluj, cofondator MedValet: “Aplicația permite atât medicilor cât și pacienților să își deschidă cont. Fiecare pacient are un cod QR unic care va putea fi scanat de medic. Acesta va putea vizualiza pe baza acceptului pacientului, informațiile medicale, care sunt arhivate pe specializări. Securitatea datelor este garantată prin utilizarea unor baze de date criptate care ne oferă liniște atât nouă cât și pacienților. Medicii vor putea accesa datele lor, doar după acceptul exprimat al pacientului”.

Bogdan Rad, mobile developer, cofondator MedValet: „De mulți ani am simțit nevoia unei aplicații care să îmi permită stocarea documentelor medicale, având în vedere faptul că acestea pot fi ușor de rătăcit. Istoricul medical este un element important din viața fiecăruia și cred că aplicația MedValet oferă o soluție modernă și simplu de utilizat de oricine”.

Aplicația MedValet este disponibilă gratuit pentru descărcare în App Store, Google Play și Huawei AppGallery.

Pentru a începe utilizarea MedValet, pacienții trebuie să creeze un cont și să introducă informațiile medicale relevante. De asemenea, medicii trebuie să se înregistreze și să solicite acces la istoricul medical al pacienților.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@medvalet.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.