Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a declarat că administrația locală va continua programul de furnizare a serviciilor stomatologice gratuite în municipiul Cluj-Napoca. Acest program este destinat persoanelor cu domiciliul în municipiu și îndeplinește una dintre următoarele condiții: pensionari ale căror venituri combinate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1500 de lei; persoane cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat; șomeri care primesc indemnizație de șomaj de până la 700 de lei și șomerii neindemnizați înregistrați în evidențele A.J.O.F.M. Cluj; persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele D.A.S.M., beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masă la cantina de ajutor social, în conformitate cu legislația în vigoare.

Potrivit primarului Emil Boc, în luna octombrie, 23 de persoane au solicitat servicii stomatologice gratuite, iar în luna curentă, 11 persoane au depus cereri. Începând cu septembrie 2021, 206 persoane au beneficiat de lucrări stomatologice finalizate sau în curs de finalizare.

Bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală a alocat în 2022 și 2023 câte 400.000 de lei pentru implementarea Programului multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.

Programul de gratuitate la serviciile de medicină dentară este destinat persoanelor din municipiul Cluj-Napoca fără venituri sau cu venituri reduse, inclusiv pensionarilor, șomerilor și persoanelor cu dizabilități. Acesta este realizat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” – Facultatea de Medicină Dentară și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, accesul pensionarilor clujeni la serviciile gratuite de medicină dentară a fost îmbunătățit prin majorarea plafonului la 1.500 de lei.

Scopul programului este de a promova incluziunea socială și de a îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor și familiilor dezavantajate din municipiul Cluj-Napoca, care sunt expuse riscului de excluziune socială.

Pentru a beneficia de serviciile gratuite de stomatologie, cei care îndeplinesc criteriile menționate pot utiliza serviciile online, descărcând cererea de pe site-ul D.A.S.M.: http://dasmclujnapoca.ro/formulare/, și pot depune cererea, împreună cu anexele necesare, la adresa de email registratură@primariaclujnapoca.ro. Documentele pot fi, de asemenea, depuse fizic la Primăria Cluj-Napoca – registratura de pe Calea Moților, primăriile de cartier și la sediul D.A.S.M. de pe strada Venus nr. din cartierul Gheorgheni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.