Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a obținut cel mai înalt scor din țară în ceea ce privește reacreditarea din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. După evaluările efectuate, această unitate subordonată Consiliului Județean Cluj a obținut un punctaj de 98,42%, cel mai mare la nivel național.

” Felicit întregul colectiv al Spitalului de Boli Infecțioase pentru certificarea obținută, cu un punctaj record. Activitatea de evaluare a presupus analiza a 3.589 de indicatori prin care membrii comisiei au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acreditarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a fost rezultatul unui riguros proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcționale și serviciilor sale. Certificatul de acreditare este valabil pe o perioadă de cinci ani.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este organizat în jurul a două activități principale ale sistemului de sănătate: activitatea spitalicească și activitatea ambulatorie. Activitatea spitalicească are loc în clădirea principală, situată pe strada Iuliu Moldovan nr. 23, unde anual sunt tratate aproximativ 6.000 de cazuri de spitalizare continuă și aproximativ 15.000 de cazuri de spitalizare de zi, specifice bolilor infecțioase.

De asemenea, Ambulatoriul Integrat al acestei unități sanitare, situat pe strada Moților nr. 19, este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară, oferind servicii în cadrul a 24 de specialități clinice medicale pentru adulți și 11 specialități clinice medicale pentru copii.

Activitatea medicală beneficiază de suportul a cinci laboratoare clinice medicale, care deservesc aproximativ 1.000 de pacienți pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.