Categorii
Actualitate

Laboratorul mobil pentru detectarea sursei mirosului insuportabil din Cluj va fi trimis astăzi în satul Rediu

Laboratorul mobil adus din Bacău în scopul identificării sursei mirosului insuportabil care a afectat Clujul va fi direcționat astăzi către satul Rediu din comuna Aiton, conform anunțului făcut de reprezentanții Prefecturii Cluj. Această măsură a fost luată în contextul în care distribuția îngrășământului natural pe terenuri a fost reluată în zonă și mirosul neplăcut a revenit în municipiul Cluj-Napoca.

„În contextul reînceperii de astăzi, 18 septembrie, a activității de distribuire a îngrășământului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, în conformitate cu hotărârea de reefectuare a determinărilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de mâine, în perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer.

Întrucât măsurătorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistată, cu sprijinul președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Apelor și Pădurilor, domnul Laurențiu-Alexandru Păștinaru, autolaboratorul de la Bacău va staționa începând de mâine, 24 de ore în comuna Aiton.

Totodată Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, domnul Adrian Haralambie Bidu, este prezent la Cluj, alături de reprezentanții structurii județene pentru realizarea unor verificări suplimentare în teren la cele doua locații vizate”, a transmis Prefectura Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *