Sursă foto: servuscluj.ro

La finalul săptămânii trecute, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj a participat împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, la o tabără terapeutică destinată copiilor din centrele DGASPC din întreg județul Cluj.

Această tabără, desfășurată în cadrul proiectului „Pregătiți pentru Viață”, și-a propus să dezvolte abilitățile necesare pentru o viață independentă a tinerilor aflați în situații de risc de marginalizare și excludere socială.

Evenimentul s-a desfășurat în zona Ic Ponor – Padiș, comuna Răchițele, și a adunat 72 de copii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Aceștia proveneau atât din centrele DGASPC Cluj, cât și din familii de asistenți maternali sau din plasamente din județul Cluj.

În epoca tehnologiei, în care toată lumea este mereu conectată și timpul liber devine din ce în ce mai prețios, copiii au mai mult ca oricând nevoie de momente în care să se deconecteze și să se bucure de natură. Tabăra a oferit oportunități de dezvoltare personală și distracție în aer liber, inclusiv jocuri creative pentru a cunoaște alți participanți, drumeții prin pădure, plimbări cu caii, focuri de tabără și momente artistice cu dansuri folclorice.

Petrecerea timpului în natură aduce multiple beneficii pentru sănătatea copiilor, inclusiv beneficii fizice, precum întărirea sistemului imunitar, reducerea riscului de răni în caz de accidente, dezvoltarea dexterității și îmbunătățirea coordonării fizice și emoționale. De asemenea, interacțiunea cu natura contribuie la echilibrarea internă și la dezvoltarea capacității de autoreglare, fiind un mediu ideal pentru conștientizare și pentru activități terapeutice și de îngrijire a animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.