Categorii
Externe

Oficial de la Kiev: S-a stabilit ce tip de avion de luptă va fi livrat Ucrainei. Piloții ucraineni au plecat în SUA pentru pregătire

Oficialii ucraineni susțin faptul că SUA pregătesc deja soldați din țara invadată de armata lui Putin pentru a opera avioane de luptă. Tipul de aeronavă care va fi probabil furnizat Ucrainei în viitor a fost deja stabilit, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Iuri Ignat, citat de fakty.com.ua.en.SUA pregătesc deja soldați din țara invadată de armata lui Putin. El a reamintit că Ucraina le-a cerut partenerilor săi să furnizeze o aeronavă multifuncțională la începutul invaziei pe scară largă a trupelor ruse. Această temă a fost ridicată de conducerea militară de vârf a Ucrainei și de conducerea Ministerului Apărării.Deci subiectul avioanelor nu a părăsit niciodată ordinea de zi.”Fără aviație, fără acoperire aeriană sigură, este foarte greu să desfășori vreo operațiune de luptă”, a menționat Iuri Ignat.El a clarificat că piloții militari ucraineni au călătorit în Statele Unite pentru antrenament. Pentru aceasta au fost alocate fonduri adecvate.“Tipul de aeronavă care este probabil să fie furnizat Ucrainei și perioadele de pregătire corespunzătoare nu numai pentru echipajul de zbor, ci și pentru inginerii de aviație au fost deja determinate. Aceasta este o componentă extrem de importantă de care nu ne putem lipsi”, a subliniat Iuri Ignat.El a explicat că aeronavele occidentale au o gamă largă de arme puternice, de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, care pot lovi ținte la distanțe lungi. Aceasta înseamnă să loviți atât țintele aeriene, cât și cele terestre.Acest lucru va schimba semnificativ cursul ostilităților de pe frontul din Ucraina.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.