Sursă foto: servuscluj.ro

Doi bărbați au fost reținuți de către polițiștii din Cluj sub acuzațiile de înșelăciune și fals informatic. În cadrul anchetei, au avut loc două percheziții la domiciliile celor doi suspecți, unul în București și celălalt în localitatea Dobroești, județul Ilfov. Aceștia sunt acuzați că au înșelat un bărbat din comuna clujeană Mihai Viteazul.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 23 octombrie a.c., cei doi ar fi contactat un bărbat, din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, cu pretextul achiziționării de la aceasta a unui motociclu, de 6.500 de euro.

În acest context, unul dintre cei doi s-ar fi prezentat sub o altă identitate și i-ar fi transmis proprietarului motociclului, prin mijloace electronice, un document tip PDF care conținea o dovadă de plată falsificată, a 6.500 de euro.

În același timp, ar fi contactat un alt bărbat, căruia, sub aceeași formă, i-ar fi prezentat o plată de 1.800 de lei, pe care l-ar fi convins astfel să presteze servicii de transport a motocliclului din comuna Mihai Viteazu, până în localitatea Breaza, județul Prahova”, a declarat IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și confiscate 6 telefoane mobile, un calculator și mai multe cartele de telefonie. De asemenea, polițiștii au reușit să recupereze motocicleta, care a fost returnată proprietarului în urma activităților operative.

În timpul controlului corporal asupra unuia dintre cei doi suspecți, au fost identificate 6 grame de substanță vegetală verde-oliv. Cercetările cu privire la această substanță au fost preluate de structurile specializate în combaterea criminalității organizate.

Cei doi tineri, în vârstă de 21 și 22 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Astăzi, aceștia urmează să fie prezențați în fața instanței pentru stabilirea unor noi măsuri preventive. Activitatea desfășurată a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de sprijinul polițiștilor din Direcția Generala de Poliție a Municipiului București și ai Poliției orașului Pantelimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.