Sursă foto: stiridecluj.ro

Cociorva Andrei-Alexandru, originar din Botoșani, fost membru al lotului național de informatică și student de top la UBB Cluj, a fost arestat într-un caz legat de proxeneți care exploatau femei. Conducătorul acestei grupări era Vlad Obu, care avea legături strânse cu frații Tate.

În anul 2015, Cociorva Andrei-Alexandru a fost convocat în lotul național de informatică, care s-a reunit în Râmnicu Vâlcea. La acea vreme, el era elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Eminescu. Ulterior, Andrei-Alexandru Cociorva a studiat la UBB Cluj, specializarea Informatică – Engleză, și a obținut locul întâi la Concursul Regional de Programare pe echipe DEIK din Debrecen, care a avut loc la 4 decembrie 2016.

Ulterior, Cociorva Andrei-Alexandru s-a implicat în activități ilegale și a devenit un colaborator al lui Vlad Obu, al cărui nume real este Cristian Vlad Obuzic. Vlad Obu, care era patron de videochat și apropiat al fraților Tate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de trafic de persoane, constituire de grup infracțional organizat și instigare publică conform DIICOT.

Vlad Obu a fost dus marți noapte la sediul DIICOT Cluj însoțit de alte trei persoane. După audieri prelungite, Vlad Obu și celelalte trei persoane cercetate în același dosar au primit sentința judecătorilor și vor petrece următoarele 30 de zile în detenție. Toți sunt suspectați că recrutau și forțau mai multe tinere să producă materiale cu conținut sexual pentru platforme online.

În plus, victimele erau obligate să-și tatueze pe brațe numele celor care le exploatau. Faptele investigate sunt similare cu cele din dosarul fraților Tate, iar Vlad Obu este cunoscut ca fiind apropiat de acești doi milionari.

În urma a 13 percheziții efectuate pe 13 iunie de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT, au fost descoperite și confiscate 42 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, un ceas de lux, suma de 20.900 de lei, documente relevante pentru anchetă și trei autoturisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.