“Echipa noastră a finalizat cu succes etapa de înnisipare a plajei, luând în considerare caracteristicile specifice ale zonei, precum falezele înalte şi abrupte şi acţiunile valurilor în condiţii de furtună. În plus, suntem încântaţi să vă informăm că lucrările de protecţie costieră pentru Lotul 4 – Agigea progresează excelent”, au precizat reprezentanţii ABADL. 

 

Ei au afirmat  că până în prezent progresul la digul 1 se află la 17%, la digul 2 – 15%, la digul 3 – 50% şi la digul 4 – 70%.  

 

“Biostructura de mediu pentru Lotul 4 a fost complet finalizată, iar procesul de înnisipare a plajei s-a încheiat cu succes acum câteva zile. După finalizarea lucrărilor, zona Agigea va avea o apărare de mal de aproximativ 1200 metri şi o plajă nou creată.

 

Aceste iniţiative sunt cruciale pentru dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc, având în vedere schimbările climatice şi nevoile de protecţie la eroziune pe termen lung. Proiectul nostru are ca scop prevenirea şi gestionarea riscului prin protecţia la eroziune a liniei ţărmului românesc, oferind o soluţie adaptată pe o durată de viaţă de 50 de ani”, a mai menţionat sursa citată.

 

Valoarea totală a proiectului este de 3.805.641.721,67 lei, din care 2.722.170.915,77 lei sunt finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% este cofinanţat de la bugetul de stat.