Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj au beneficiat de finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Această finanțare are ca scop implementarea proiectelor de digitalizare în cele două unități sanitare, care sunt subordonate Consiliului Județean Cluj.

”Ne bucurăm de reușita spitalelor noastre, cu atât mai mult cu cât vorbim despre sume considerabile de bani pe care le-au atras din fonduri europene pentru a-și digitaliza activitatea. Vom continua să acordăm instituțiilor medicale clujene tot sprijinul necesar pentru creșterea calității actului medical și funcționarea în cele mai bune condiții”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Aceste investiții vizează implementarea unui proces de digitalizare pentru dezvoltarea unor module informatice noi destinate să sprijine activitatea celor două instituții medicale. Acest lucru implică achiziționarea și instalarea echipamentelor hardware, migrarea datelor către sisteme și infrastructuri noi, dezvoltarea aplicațiilor informatice corespunzătoare și instruirea personalului din cadrul spitalelor.

Valoarea totală a proiectelor este de 9.878.000 de lei, la care se adaugă TVA-ul. Finanțarea este asigurată în întregime prin intermediul PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.