Liderii aliantei Dreapta Unita ludovic Orban și Cătălin Durlă au fost luni la Cotroceni unde i-au cerut presedintelui Klaus Iohannis ca odata cu alegerile europarlamentare din 9 iunie sa convoace si un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Durlă și Orban au depus 135.000 de semnături la Cotroceni. Cer referendum pentru anularea pensiilor speciale în ziua alegerilor europarlamentare

„Suntem in fata Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnaturi impotriva pensiilor speciale. Suntem aici noi, cei din Dreapta Unita – USR, Partidul Miscarea Populara si Forta Dreptei – pentru a-i cere presedintelui Klaus Iohannis ca odata cu alegerile europarlamentare din 9 iunie sa convoace si un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Am vazut că aceasta clasa politica, reprezentata de PSD si PNL, nu vrea si nu poate sa elimine aceste pensii sfidatoare. Cea mai mare dintre ele a ajuns recent la 58.000 de lei pe luna, in timp ce peste un milion de oameni traiesc cu sub 1.100 de lei pe luna. Un pensionar special celebru, ca domnul presedinte al PNL Nicolae Ciuca, are 19.000 de lei, tocmai a fost crescuta cu 13% pensia speciala”, a declarat luni, presedintele USR, Catalin Drulă, intr-o conferinta de presa organizata in fata Palatului Cotroceni, citat de Agerpres.

El a adaugat ca semnaturile vor fi depuse, impreuna cu o cerere oficiala semnata de presedintii celor trei partide care fac parte din Dreapta Unita, la registratura Palatului Cotroceni.

„Am strans aceste semnaturi pe site-ul Stop pensii speciale.ro, astazi le depunem, impreuna cu o cerere oficiala semnata de presedintii celor trei partide, de noi, cei din Dreapta Unita, ca tot ii preocupa atat de tare comasarea si sa fie cat mai multe buletine de vot pe 9 iunie. Credem ca un buletin pe care poporul roman sa se poata pronunta asupra eliminarii pensiilor speciale, un referendum pe care il poate declansa Klaus Iohannis prin decizia sa, asa cum a facut-o si la ultimele alegeri europarlamentare, cand am avut doua referendumuri, este un act necesar si de asta suntem aici, alaturi de voluntarii si de membrii nostri, de sustinatori, de simpatizanti, sa-i cerem acest lucru unui presedinte care e mai mult preocupat de privilegiile personale si de privilegiile celor din jurul lui”, a punctat Durlă.

La randul sau, presedintele Forta Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat ca este

„indispensabila” revizuirea Constitutiei, in sensul ca aceasta trebuie sa aiba la baza un text „clar”, conform caruia pentru toti cetatenii romani pensiile sa fie calculate doar pe baza principiului contributivitatii.

„Pentru ca sa reusim sa punem in practica un principiu fundamental al democratiei care este inscris in Constitutie, si anume principiul egalitatii in fata legii, consideram ca este indispensabila revizuirea Constitutiei, iar aceasta revizuire a Constitutiei trebuie sa aiba la baza un text clar conform caruia pentru toti cetatenii romani pensiile sa fie calculate doar pe baza principiului contributivitatii. Altfel, specialii din Curtea Constitutionala, bagati pe usa din dos de catre Iohannis, PSD sau alte formatiuni politice care isi imagineaza ca democratia seamana cu regimul comunist in care aia care sunt la putere trebuie sa aiba privilegii, nu vor accepta niciodata ca acest principiu fundamental intr-o democratie, egalitatea in fata legii, sa fie respectat si in cazul calcularii pensiilor pentru toate categoriile de cetateni”, a conchis Orban.