Simona Halep a fost audiată de Tribunalul Agenției Mondiale Anti-Doping cu privire la testul său pozitiv pentru Roxadustat și va primi, probabil, o pedeapsă foarte aspră.

Au apărut noi informații în presa spaniolă referitoare la scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Fosta campioană mondială a mers la audieri în cursul zilelor de miercuri și joi la Londra. Potrivit informațiilor, ar putea primi doi ani de suspendare, începând din noiembrie 2022, scrie La Marca.

Dacă se va întâmpla așa, Simona ar putea juca abia în noiembrie 2025, ceea ce înseamnă că va ieși din clasamentul WTA.

Totuși, Simona Halep și echipa sa de avocați vor contesta sentința la Curtea de Arbitraj pentru Sport din Lausanne, care probabil ar reduce-o la jumătate. Verdictul în primă instanță este așteptat în aproximativ două săptămâni.

Simona Halep s-a prezentat la audieri

Simona Halep a fost audiată în dosarul de dopaj, moment pe care îl așteaptă de luni întregi deoarece procesul ei a fost amânat de câteva ori. Fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros și-a spus punctul de vedere și a avut ocazia să facă declarațiile care speră că o vor ajuta să scape de acuzațiile pe care i se aduc.

Hotărârea Sport Resolutions ar putea fi aflată în maximum 14 zile de la data audierii, iar o dată aproximativă ar fi 12-13 iulie. În schimb, presa din Spania a venit cu informații care nu sunt prea bune în ceea ce o privește pe Simona Halep.

Simona și avocații ei au făcut aluzie la faptul că este pozitivă din cauza unui supliment alimentar contaminat
Cu toate acestea, ulterior a fost acuzată de o nouă încălcare a regulilor cu privire la pașaportul biologic. De asemenea, jurnaliștii de la Matca amintesc de o declarație a lui Ilie Năstase în care acuza Agenția de Integritate a Tenisului că o tratează în acest fel pe Simona Halep „pentru că este româncă”.

Fostul mare campion român a mai susținut că deține informații despre alți jucători din circuit care s-au dopat, dar cazurile lor ar fi fost mușamalizate din interese economice. Mai mult, jurnaliștii spanioli spun că Simona Halep ar putea scăpa de pedeapsă sau cel puțin să aibă parte de o reducere, dacă ar face un apel la TAS.