Sursă foto: stiridecluj.ro

Un individ în vârstă de 19 ani din județul Bistrița-Năsăud a fost reținut în urma achiziționării unui laptop cu bancnote false. Banii contrafăcuți au fost descoperiți în circulație în zona Clujului.

,,La data de 9 Decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de monede falsificate și înșelăciune”, declară IPJ Cluj.

În urma investigațiilor, s-a descoperit că în noaptea de 3 spre 4 decembrie, un tânăr de 19 ani din județul Bistrița-Năsăud ar fi înșelat un bărbat în timpul achiziționării unui laptop în valoare de 1.800 de euro. Mai târziu s-a constatat că suma plătită de tânăr pentru laptop consta în bancnote contrafăcute.

Rezultatele cercetărilor au indicat că individul, în decursul lunii decembrie 2023, ar fi introdus în circulație bancnote false de 50 și 100 de euro în România. Acestea ar fi fost utilizate ulterior în județele Cluj și Bistrița-Năsăud pentru cumpărarea de bunuri mobile.

Polițiștii au demarat acțiuni pentru a opri activitățile infracționale, iar în cadrul perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și confiscate 3 telefoane mobile, un laptop și suma de 1.750 de euro. Banii depistați în urma verificărilor au fost confirmați a fi contrafăcuți.

Pe baza probatoriului adunat, tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca. A fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale al Poliției Române, iar desfășurarea activităților a fost coordonată cu implicarea polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Bistrița-Năsăud și jandarmilor din cadrul I.J.J.Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.