Sursă foto: servuscluj.ro

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Cluj-Napoca va inaugura un Compartiment de Primiri Urgențe de Specialitate. Unitatea medicală a primit aprobarea Ministerului Sănătății pentru crearea acestui compartiment, ceea ce va permite pacienților să fie tratați în cadrul spitalului fără a mai fi direcționați către alte unități de primiri urgențe din alte spitale.

„Dorim să le oferim, în cel mai scurt timp posibil, celor care au nevoie, servicii medicale de înaltă calitate, adaptate nevoilor și solicitărilor pacienților. Este important pentru noi să ne asigurăm că cetățenii nu vor mai pierde timp cu tot felul de documente, sau nu vor mai fi puși în situația de a sta pe holuri ori să se deplaseze între diferite spitale, simplificând accesul la servicii medicale complete”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Este necesară înființarea acestui compartiment în principal din cauza numărului semnificativ de pacienți, în medie între 80 și 100 de persoane pe zi, care ajung în mod spontan la Camera de Gardă cu diferite afecțiuni infecțioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie și care necesită consultații medicale urgente și triaj epidemiologic. O parte semnificativă dintre acești pacienți necesită, pe lângă consultația de specialitate, investigații de laborator și/sau radiologie, ceea ce face ca în prezent să fie redirecționați către Unitățile sau Compartimentele de Primire a Urgențelor ale altor spitale pentru a efectua aceste examinări în regim de urgență.

În contextul acesta, merită menționat faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este organizat în jurul a două activități principale ale sistemului de sănătate, și anume: activitatea spitalicească și activitatea ambulatorie.

Activitatea spitalicească are loc în unitatea principală situată pe strada Iuliu Moldovan, numărul 23, unde anual se înregistrează aproximativ 7.000 de cazuri de spitalizare continuă și aproximativ 15.000 de cazuri de spitalizare de zi specifice patologiei bolilor infecțioase.

De asemenea, Ambulatoriul Integrat al acestei unități medicale, aflat pe strada Moților, numărul 19, este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară. Aceasta dispune de o structură organizatorică care cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și cinci laboratoare medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.