Agenţia a confirmat suma totală luată de la filiala din Bahamas a FTX, FTX Digital Markets, şi a adăugat că fondurile au fost mutate în propriile portofele digitale, ”pentru păstrare”.

Autoritatea de reglementare confirmase anterior că deţine unele dintre activele digitale ale FTX, dar nu specificase suma.

Fondurile au fost evaluate la peste 3,5 miliarde de dolari, pe baza preţurilor de piaţă de la momentul transferului, potrivit comisiei.

Transferul a avut loc pe 12 noiembrie, a doua zi după ce FTX a solicitat protecţia împotriva falimentului conform legii Capitolul 11 din SUA.

Comisia pentru valori mobiliare din Bahamas a declarat că fondurile sunt deţinute ”temporar”, până când Curtea Supremă a Bahamas îi cere să le livreze clienţilor şi creditorilor sau lichidatorilor patrimoniului insolvenţei.

Autoritatea de reglementare a mai spus că a preluat fondurile după ce a primit informaţii de la Sam Bankman-Fried, co-fondatorul FTX dezamăgit, cu privire la atacurile cibernetice asupra sistemelor diviziei din Bahamas a FTX.