Sursă foto: servuscluj.ro

Meteorologii au emis joi un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite pentru zona montană din mai multe județe, inclusiv Cluj. Avertizarea va intra în vigoare astăzi la ora 14:00 și va fi valabilă până mâine dimineață, la ora 18:00.

În intervalul menționat, se așteaptă intensificări temporare ale vântului în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, cu viteze de 60…80 km/h, iar în zonele montane înalte, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), în special în masivele montane din nordul țării, se prognozează ninsori viscolite, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar, vântul se va intensifica și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55…75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

În această noapte, este în vigoare și un cod portocaliu de viscol și ninsori. În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la altitudini peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.