Un bărbat din orașul Gherla, județul Cluj, s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei după ce și-a abandonat câinele în fața casei. Animalul a scheunat câteva ore la poartă, stârnind atenția trecătorilor care l-au filmat și l-au postat pe rețelele sociale, potrivit site-ului local Gherla Info.

Incidentul a avut loc duminică, 7 ianuarie, pe strada Gării din Gherla. O tânără care trecea prin zonă a încercat să ia legătura cu stăpânul, însă acesta i-a răspuns că nu-i mai trebuie câinele.

Imagini cu patrupedul lăsat la poarta casei au ajuns pe rețelele sociale și s-au viralizat rapid. Imaginile au ajuns și în atenția Poliției Animalelor, care s-a sesizat pe acest caz. În aceeași zi, câinele a fost adoptat de o femeie care locuiește în zonă.

https://youtu.be/9L1NuTx7zMI

„La data de 7 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului. Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o femeie, aflându-se în afara pericolului”, a transmis IPJ Cluj, pentru Monitorul de Cluj.

Polițiștii au identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, „pentru lipsă sterilizare, lipsa microcipare și abandon”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.