Sursă foto: servuscluj.ro

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au informat că, în cursul anului precedent, au fost emise un total de 1858 de certificate de urbanism, din care 36% au fost solicitate exclusiv în format online. Conform datelor furnizate de către forul administrativ județean, cererile pentru certificatele de urbanism în format digital au înregistrat o creștere de 26% în comparație cu anul precedent.

În privința comunelor care au înregistrat cele mai multe cereri pentru certificatele de urbanism digitale se numără Ciurila, Mărișel, Beliș și Aiton. Durata medie de eliberare a acestor certificate de urbanism digitale, prin intermediul platformei informatice a Consiliului Județean, este de 8 zile.

”Ne bucurăm că oamenii înțeleg, tot mai mult, importanța utilizării platformei digitale puse la dispoziție de Consiliul Județean. Suntem, în continuare, singura autoritate administrativă locală din țară care a reușit să implementeze această soluție informatică extrem de utilă atât pentru clujeni cât și pentru noi, ca instituție. Ne dorim ca în acest an să extindem și mai mult funcționalitățile Ghișeului Unic, în beneficiul clujenilor, prin operaționalizarea mai multor tipuri noi de cereri specifice”, a afirmat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În decursul anului precedent, au avut loc 26 de ședințe ale Comisiilor Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CTATU), în cadrul cărora au fost analizate un total de 417 documentații. Acestea includ 128 de Planuri Urbanistice de Detaliu (P.U.D.), 126 de Planuri Urbanistice Zonale (P.U.Z.), 129 de studii de oportunitate, 26 de Planuri Urbanistice Generale (P.U.G.), precum și 8 consultări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.