Un incident violent a avut loc vineri seara la sediul PSD Cluj, iar principalele protagoniste au fost Angela Sacaliş, membră PSD, şi Anca Ciubăncan, consilier local PSD, care se acuză reciproc. Anca Ciubăncan a spus că a fost lovită cu piciorele în burtă de Sacaliş, în timp ce aceasta din urmă anunţă că s-a ales cu piciorul în ghips. Poliţia a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, informează News.ro.

Scandalul a pornit vineri seara de la faptul că Anca Ciubăncan le-a reproşat unor colege faptul că fumau în sediul partidului, iar acest lucru este ilegal, potrivit publicaţiei locale Foaia Transilvană.

„Totul s-a întâmplat în curte, în fața sediului. Când am ajuns la sediu, le-am cerut să deschidă poarta cu telecomanda. Fumau ca turcoaicele înăuntru. Și le-am spus să nu își bată joc de munca altora. Atunci Sacaliș a început să mă înjure”, a declarat Anca Ciubăncan.

A venit și a sărit pe mine. Mi-a dat cu picioarele în burtă. Am reușit să ma trag și atunci a revenit, m-a împins, am căzut și m-am lovit la cap. Îmi e foarte rău.

Anca Ciubăncan:

Reacţia Angelei Sacaliş

Ulterior, Angela Sacaliş a anunţat, pe Facebook, că s-a ales cu piciorul în ghips, iar multe dintre informaţiile prezentate de consileră sunt false.

„Legat de incidentul din 17 martie, în care am fost acuzată pe nedrept, multe informaţii sunt false şi total eronate. A fost un scandal în care eu m-am ales cu piciorul în ghips şi cu imaginea pătată, dar nu a fost provocat de mine sau de tinerele domnişoare ale căror nume au apărut peste tot în presă. Tot ce a spus «doamna» Anca Ciubăncan este FALS!”, a scris Angela Sacaliş pe Facebook.

Potrivit Angelesi Sacaliş, consiliera este „cea care a pornit conflictul şi tot ea s-a folosit de vechile metehne să se impună, după cum deja se ştie în spaţiul public”.

„Ciubăncan, pentru că „doamnă” este mult spus, a dat dovadă de cel mai josnic comportament pentru o femeie. În loc să apeleze la o atitudine demnă de o consilieră locală şi să se folosească de dialog, ea s-a rezumat la violenţă. O spun cu subiect şi predicat: Nici eu şi nici domnişoarele menţionate de dânsa în acest conflict nu suntem vinovate de acest incident”, a mai scris Angela Sacaliş.

Poliţia anchetează cazul

Poliţia a fost sesizată de una dintre femeile implicate în scandal, potrivit News.ro, care citează oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

„În după-amiaza zilei de 17 martie a.c., Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că într-o curte interioară situată pe strada Eroilor, are loc o stare conflictuală între două femei. Starea conflictuală a fost aplanată, iar poliţiştii au oferit femeilor în cauză îndrumări legale, privind dreptul de a formula plângeri penale în termenul prevăzut de lege, la acel moment persoanele refuzând deplasarea la sediul unităţii de poliţie. Au fost demarate cercetări din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând a fi stabilite toate aspectele de interes pentru cauză”, a transmis, duminică, IPJ Cluj.

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, a declarat, pentru ziardecluj.ro, că „este un incident regretabil”. „Biroul Organizaţiei municipale Cluj-Napoca va analiza în cel mai scurt timp acest incident şi va lua măsurile corespunzătoare. De asemenea va fi sesizată Comisia de Etică”, a transmis Cordoş.