Sursă foto: stiridecluj.ro

Autoritățile locale au finalizat proiectul de modernizare a trei școli, includând 35 de săli de clasă noi și laboratoare (pentru un total de 925 de elevi), precum și modernizarea celor existente. De asemenea, au fost construite de la zero două săli de sport noi. Aceste investiții s-au ridicat la 13,2 milioane de euro și au fost finanțate din fonduri europene.

Ca urmare a acestor lucrări de modernizare și extindere, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” va putea găzdui mai mulți elevi, capacitatea sa crescând de la 276 la 400 de elevi. Acești elevi vor putea beneficia de noile facilități ale școlii începând cu acest semestru.

„Corpul existent al școlii a fost supraetajat cu un nivel, unde au fost amenajate 5 noi săli de clasă. Astfel, după modernizare școala are: 16 săli de clasă, 5 laboratoare, o sală profesorală, sală de muzică, sală de pictură, sală festivă/multifuncțională, sală de mese, bibliotecă și arhivă.

Informații despre investiția de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și componenta „verde” a proiectului:

– nouă sală de sport dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice

– 40 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă;

– instalarea unui lift cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant

– dotări: mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare, dotări pentru sala de sport ș.a.

– centrale de tratare a aerului, sistem complet BMS (Building management system), sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, sistem de sonorizare, corpuri de iluminat cu led

– termoizolare imobil; înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu și înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire;

– echiparea fațadelor cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor”, a declarat Emil Boc.

Valoarea totală a investiției, care include contractul de execuție cu ajustările conform legii, echipamentele și costurile de proiectare, se ridică la 21.279.439,32 de lei, fără TVA. Acest proiect a primit finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.