Sursă foto: servuscluj.ro

Consilierii județeni din Cluj au aprobat bugetul general pentru anul 2023, cu o valoare totală de 1.428.700 de lei. Bugetul local al județului este de 801.400.000 de lei, din care peste 51% este destinat dezvoltării, cu o sumă totală alocată de 409.000.000 de lei, din care 88% este destinat proiectelor europene. Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea a 27 de proiecte din domenii precum învățământ, sănătate, cultură, asistență socială, managementul deșeurilor, drumuri județene și digitalizare.

„E un buget echilibrat, în cadrul căruia am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem la dispoziție. Față de anul trecut, procentul alocat finanțării proiectelor europene a crescut cu 3%, întrucât prioritatea absolută a Consiliului Județean, în 2023, este finalizarea proiectelor din fonduri nerambursabile”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește programul de investiții publice, suma alocată este de 28 milioane de lei, majoritatea acestor fonduri fiind destinate pregătirii proiectelor care urmează a fi depuse pentru perioada viitoare de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.