Un protest a fost organizat miercuri, în fața Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj

Sursă foto: stiridecluj.ro

Miercuri, a avut loc un protest în fața Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Peste 50 de participanți, inclusiv copii cu dizabilități și părinții acestora, au solicitat înființarea unei școli speciale pentru copiii cu dizabilități din zona Turda, Câmpia Turzii și din localitățile învecinate.

Părinții afirmă că în regiunea Turda-Câmpia Turzii există sute de copii cu nevoi speciale care nu pot fi incluși în învățământul de masă și, din cauza limitărilor lor, nu pot nici măcar să călătorească până la Cluj-Napoca pentru a frecventa școlile speciale, conform informațiilor furnizate de Agerpes.

,,Suntem prezenţi aici pentru că noi vrem ca luni să mergem la şcoală. În şcoala noastră din Turda erau două clase, care s-au închis. Am fost anunţaţi foarte târziu de închiderea claselor. Ni s-au închis clasele în timp ce la Inspectoratul Şcolar aveau pe masă cerere de înfiinţare a şcolii şi aveau pe masă listă cu 62 de părinţi care solicitau înfiinţarea şcolii speciale. Nu mi se pare corect”, a afirmat unul dintre părinţii protestatari, Silvia Elisabeta Dandoţi.

Aceasta afirmă că singura alternativă propusă de autorități a fost includerea copiilor în sistemul de învățământ obișnuit, ceea ce a provocat nemulțumirea părinților.

,,Ne-au oferit varianta să-i integrăm în învăţământ de masă, dar părinţii sunt nemulţumiţi, pentru că învăţământul de masă nu oferă integrare. Învăţământul de masă trebuie readaptat. Învăţământ de masă integrativ încă nu există”, a mai precizat femeia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *