Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a început procesul de demolare a vechiului pod din localitatea Pâglișa. Pe durata construcției noului pod, traficul va fi redirecționat pe un pod provizoriu cu o lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte față de podul existent.

”Toate podurile situate pe drumurile județene trebuie să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță. Continuăm, astfel, derularea unui amplu program de construire a mai multor poduri noi pe drumurile pe care le avem în administrare”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Ca urmare a propunerii experților în domeniu, s-a decis demolarea podului existent și construirea unui pod nou.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri, iar partea carosabilă va fi lărgită la 7,80 metri. De asemenea, vor fi amenajate două trotuare cu o lățime de 1,15 metri.

În același timp, calea de rulare va beneficia de o hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, se vor realiza lucrări de amenajare a albiei, inclusiv prin construirea de ziduri de dirijare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.