Sursă foto: stiridecluj.ro

Poliția locală din Cluj-Napoca a decis să ia măsuri în cazul bicicliștilor care circulă pe trotuare, deși legislația prevede clar că trebuie să folosească pista dedicată sau să circule pe partea carosabilă.

Într-un incident recent, doi bicicliști au fost surprinși pe trotuar în fața magazinului Central, situat pe strada Regele Ferdinand, o zonă foarte aglomerată, și au fost sancționați cu o amendă în valoare de 250 de lei. Prin urmare, este esențial să fii atent pe drumurile publice, deoarece Poliția Locală din Cluj-Napoca aplică cu strictețe legea.

Este important de menționat că bicicletele sunt considerate vehicule și, ca atare, trebuie să respecți regulile de circulație rutieră atunci când te deplasezi cu ele pe drumurile publice. Principalele reguli de circulație interzic circulația bicicletelor pe trotuar, cu excepția situațiilor în care există piste speciale pentru biciclete pe trotuar. Cu alte cuvinte, bicicliștii trebuie să utilizeze fie pista de biciclete, fie acostamentul (partea laterală a șoselei), în direcția de mers. Circulația bicicletelor pe trotuar, în absența unei semnalizări specifice, contravine legislației rutiere.

Recent, o femeie a fost amendată, deoarece se deplasa spre locul de muncă pe strada Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.