Sursă foto: actualdecluj.ro

Arhiepiscopia Clujului anunță planurile de investiții pentru 2023, după evaluarea activităților și proiectelor din anul anterior. Una dintre aceste proiecte importante este extinderea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, care se va întinde pe 800 mp, oferit de Consiliul Județean Cluj. Centrul, inaugurat în 2012 pe un teren oferit tot de Consiliul Județean, va crește capacitatea cu 50% prin construirea unei noi clădiri adiacente. Actualmente, unitatea include 40 de paturi în regim continuu, o farmacie cu circuit închis, un centru de zi, un paraclis și o sală de conferințe.

În 2021, la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, 732 de pacienți au fost internați, cu o rată de utilizare a paturilor de 82,54%. Pacienții tratați provin din 35 de județe din țară, potrivit informațiilor din comunicat.

Alte investiții ce vor fi făcut de Arhiepiscopie anul acesta:

  • Continuarea lucrărilor la mozaicul din Catedrala Mitropolitanăși la Centrul Misionar Social „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca
  • – Începerea lucrărilor la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice„Sfântul Hristofor”,
  • – Deschiderea unui Centru de îngrijiri paliativela Bistrița,
  • – Finalizarea Centrului de servicii sociale „Sfânta Ana”Dej,
  • – Finalizarea Așezământului pentru copii „Sfântul Siluan Athonitul” Dorolea și a încă două case de tip familial de la Așezământul „Sfântul Onufrie”Florești,
  • – Mutarea cursurilor Școlii Primare „Sfântul Stelian” Bistrițaîn spațiul propriu,
  • – Finalizarea lucrărilor la Centrul de tineretdin Câmpeneşti,
  • – Deschiderea unui magazin de cărți și obiecte bisericești la Bistrița
  • – Finalizarea lucrărilor de restaurare la biserica monument istoricdin Lujerdiu, ctitorită de Mihai Viteazul.

Reprezentanții Arhiepiscopiei anunță că în 2023 vor sărbători trei evenimente importante prin organizarea unor manifestări religioase și culturale: 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Eparhiale, 100 de ani de la relansarea publicației Renașterea și 50 de ani de la ridicarea Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului la rang de Arhiepiscopie și alegerea primului episcop vicar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.