Ludovic Orban, președintele național al partidului Forța Dreptei, a condus Conferința județeană de alegeri din cadrul Filialei Vâlcea a formațiunii, duminică, 27 noiembrie, în sala Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În cadrul evenimentului, a fost ales președintele filialei pentru următorii patru ani, scriitorul Traian Dobrinescu, biroul județean și celelalte organisme județene de conducere și a fost desemnat candidat la funcția de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea Romeo Rădulescu, președintele organizației municipale, om de afaceri, fost viceprimar și primar, fost deputat.

După eveniment, a urmat și o conferință de presă. Ludovic Orban a arătat că o alianță cu PMP și USR este gândită mai mult ca o coalizare, în jurul alegerilor parlamentare, altfel fiecare filială județeană având libertatea de a-și stabili propria strategie.

“Nu este obligatoriu să faci o alianță electorală valabilă în toată țara. Am lăsat fiecărei organizații județene și fiecărei organizații locale să hotărască propria strategie de abordare a alegerilor locale. Unde, într-adevăr, este necesară, constituirea acestei alianțe și, personal, sunt adeptul acestei coalizări pe zona de dreapta a eșichierului politic, pentru a reuși să contrapui o forță care să aibă capacitatea să bată PSD, este la alegerile parlamentare și prezidențiale. Acum, PNL este vasalul PSD. (…) Nu vă luați după voci precum a lui Rareș Bogdan, pentru că Rareș Bogdan e acum nemulțumit că nu prea mai prinde loc (eligibil – n.r.) pe liste pentru europarlamentare. Ei au făcut alianță cu PSD, trădând grav electoratul și oricine votează PNL trebuie să știe că votează să aducă iar PSD la guvernare. Ăsta este adevărul. L-am auzit și pe Cristian Buican (președintele PNL Vâlcea – n.r.) că el se aliază cu oricine, numai să scape județul Vâlcea de PSD. Păi, nu ți-e rușine un pic? Tu ești la guvernare cu PSD. Tu ai acceptat toate măsurile impuse de PSD, de creștere a taxelor, a impozitelor, a birocrației, de înființare de noi și noi instituții, pomanageala, de atacarea proprietăți… Deci au călcat în picioare doctrina, cu toate voturile pe care le-au dat la susținerea măsurilor guvernamentale și parlamentare. Și tu vii acum și faci pe marele opozant, când tu ești, de fapt, marele PSD? (…) Principalul nostru adversar politic rămâne PSD (…)”, a declarat liderul Forței Dreptei.

În sondajele formațiunii, candidații Forței Dreptei sunt pe primul loc în Râmnicu Vâlcea și Drăgășani

Din puncte de vedere organizatoric, președintele național consideră că dezvoltarea Forței Dreptei ca partid este în grafic. “Din 16 martie 2022 activăm oficială. Am avut o dezvoltare rapidă, din punctul meu de vedere. La nivel național avem astăzi aproximativ 20.000 de membri înscriși. Mai avem doar trei județe în care nu avem constituite structuri la nivel de organizație județeană. Avem constituite organizații locale în aproximativ 750 de localități din totalul de 3.000, câte există în țară. Suntem în plin proces de alegeri interne, calendarul acestora e în grafic. În județul Vâlcea, avem organizații locale în 46 de localități (din totalul de 90 – n.r.), cu peste 1.000 de membri înscriși, în total. Evident, obiectivul nostru este să acoperim tot județul și aici. (…) Avem obiective îndrăznețe la Vâlcea. În afara alegerilor, principalul eveniment în cadrul conferinței de azi a fost desemnarea lui Romeo Rădulescu drept candidat, deci ne-am propus ca obiectiv câștigarea Primăriei Râmnicu Vâlcea”, a mai spus Ludovic Orban.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte de a anunța obiectivele pentru alegerile locale din 2024, președintele județean Traian Dobrinescu a venit cu o informație surprinzătoare. “Noi am făcut sondajele noastre în Râmnicu Vâlcea și Drăgășani. În Râmnicu Vâlcea, candidatul nostru a ieșit pe primul loc, urmat de cel al PNL, apoi AUR și PER. La Drăgășani, candidatul nostru a ieșit pe primul loc, însă urmat de candidatul USR. Vom relua sondajele după perioada Sărbătorilor de iarnă. Am putea câștiga azi, în momentul ăsta, 15 primari în județul Vâlcea. Sunt cele două primării de municipii, Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, mai sunt primăriile Ocnele Mari, Olănești și Băbeni și încă zece localități rurale. Vreau să înțelegeți că îmi măsor foarte bine și optimismul, și spusele. Vă dau un exemplu. La Păușești-Măglași, avem o organizație de 57 de oameni. Cât PNL și PSD la un loc. La Băbeni, s-a format o organizație de 67 de oameni”, a declarat Traian Dobrinescu.

Birou județean complet, peste 1.000 de membri înscriși din Vâlcea

Peste 300 de delegați au participat duminică la conferința județeană a Forței Dreptei Vâlcea, cea de-a doua filială din țară care s-a grăbit să-și stabilească statutar forurile de conducere, înaintea congresului formațiunii din primăvară. Printre invitații evenimentului, în afară de Ludovic Orban și Violeta Alexandru, s-au mai aflat și Antonel Tănase (președinte al FD București), prof. univ. dr. Bogdan Glăvan, deputatul Adrian Miuțescu, președinții filialelor Argeș, Olt și Dolj, precum și președintele Organizației de Tineret, Cristian Opriș.

Biroul Județean Forța Dreptei – Filiala Vâlcea:

Președinte: Traian Dobrinescu.

Prim-vicepreședinți: Romeo Rădulescu, Mariana Nițu și Alin Pavelescu.

Vicepreședinți: Constantin Greiere, Ion Ceapă, Bogdan Iordache, Constantin Ivănescu, Ion Armășescu, Ștefan Sergiu Gorjan.

Secretar general: Mihai Cismaru. Secretari genrali adjuncți: Flaviu Trașcă și Ana Izabela Smeu. Trezorier: Dorina Vărzaru.

Membri: Tudor Dobrinescu, Bogdan Pavelescu (de drept, președinte OT FD Vâlcea), Nadina Ivănescu, Gheorghe Stanciu, Ionel Popa, Cornel Călinescu, Florentina Enescu, Diana Ionescu, Ciprian Gheorghe, Maria Gheoculescu, Dragoș Alexandru Smeu, Alexandru Spineanu.

Supleanți: Mihai Moldoveanu, Ilie Budică, Gheorghe Tănase, Cătălina-Lucreția Fulgescu, Constantin Glugă, Nicolae Bivolaru, Monica Ciobănică.