După plângeri că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a spus că dispozitivul se poate simţi mai cald în primele câteva zile, ”după configurarea sau restaurarea dispozitivului, din cauza activităţii crescute de fundal”.

”O altă problemă implică unele actualizări recente ale aplicaţiilor terţă parte, care le determină să supraîncărce sistemul”, a spus Apple, adăugând că lucrează cu dezvoltatorii de aplicaţii la remedieri care sunt în curs de a fi lansate.

Aplicaţiile terţă parte care cauzează problema includ jocul Asphalt 9; Instagram, parte a Meta Platforms; şi Uber, conform companiei.

Instagram a remediat deja problema cu aplicaţia sa, pe 27 septembrie.

Următoarea remediere a erorilor iOS 17 nu va reduce performanţa pentru a aborda temperatura iPhone-ului.

Compania cu sediul central în Cupertino, California, a spus că iPhone 15 Pro şi Pro Max nu suferă de supraîncălzire din cauza designului, mai degrabă noile carcase de titan au ca rezultat o disipare a căldurii îmbunătăţită, în comparaţie cu modelele anterioare din oţel inoxidabil.

Apple a mai spus că problema nu este un risc de siguranţă sau de rănire şi nu va afecta performanţa pe termen lung a telefonului.