Astfel, vânzările de bilete de loterie la nivel naţional au crescut cu 53,6% în august faţă de anul precedent, la 52,96 miliarde de yuani (7,25 miliarde de dolari), a relatat sâmbătă agenţia oficială de presă Xinhua, citând date de la ministerul de finanţe.

Din ianuarie până în august, au fost vândute la nivel naţiona bilete de loterie în valoare totală de 375,76 miliarde de yuani, în creştere cu 51,6% faţă de anul precedent, arată datele.

Creşterea vânzărilor de bilete de loterie a coincis cu luni de zile cu date economice în mare parte slabe, rata şomajului a solicitanţilor de locuri de muncă cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani atrăgând o atenţie deosebită din partea factorilor de decizie.

Rata şomajului în rândul tinerilor din China a atins un nivel record de 21,3% în iunie, potrivit datelor oficiale.

Unii comentatori din reţelele de socializare au legat creşterea bruscă a vânzărilor de loterie din ultimele luni de îngrijorările economice din ce în ce mai adânci ale tinerilor.

”Tinerii au mai multe şanse să câştige 5 milioane de yuani la loterie decât să câştige 5 milioane dintr-o lucrare”, a scris unul pe popularul microblog chinez Weibo.

Biroul de statistică al ţării a încetat brusc să publice statistica şomajului în rândul tinerilor în august, spunând că aceasta a fost suspendată, deoarece oficialii încearcă ”să optimizeze” metodologia de colectare a datelor, declanşând un val de critici pe reţelele sociale.

Afectaţi de creşterea costurilor locuinţelor şi de încetinirea economiei, absolvenţii şomeri au renunţat la oraşele care au oferit în mod tradiţional o bază pentru bogăţia clasei de mijloc.

La începutul acestui an, reţelele de socializare din China au fost pline de videoclipuri cu absolvenţi şomeri care vizitează temple pentru a căuta binecuvântările zeilor.

”Cu cât economia evoluează mai prost, cu atât vor fi vândute mai multe bilete de loterie”, a scris un alt comentator pe Weibo.