Trupele ucrainene au suprimat artileria rusă și alte sisteme antitanc pe frontul din Zaporojie. Tancurile armatei ucrainene au reuşit să spargă principala line de apărare a ruşilor şi să avanseze.
Tancurile ucrainene au trecut linia de apărare a ruşilor şi au avansat în Zaporojie. Blindatele ucrainene operează deja la sud de ultima linie a principalei linii defensive a ruşilor. Forțele Armate ucrainene o străbat întreaga linie de apărare a ruşilor în regiunea Zaporojie.„Dinţii de dragon”, depăşiţi de tancurile armatei ucrainene
Analiștii ISW raportează acest lucru cu referire la imaginile geolocate din 21 septembrie. După cum s-a menționat, ele arată că tancurile armatei ucrainene au înaintat la sud de șanțurile antitanc ale inamicului. Blindatele au trecut și așa-numiții „dinți de dragon”. Este vorba de o linie de apărare din trei niveluri.Forțele armate ucrainene au intrat într-o luptă limitată la vest de Verbnoee. Aceasta se află la 18 km sud-est de Orehov. Potrivit experților, acesta este primul caz înregistrat de utilizare a vehiculelor blindate ale trupelor ucrainene în afara liniei de apărare de trei niveluri a ruşilor.Acest lucru indică faptul că ucrainenii au străbătut primele două linii ale acestui eșalon suficient pentru a permite vehiculelor să treacă prin decalaj.
Analiștii militari sugerează că forțele armate ucrainene au suprimat artileria rusă și alte sisteme antitanc din zonă. Acest lucru a fost suficient pentru ca tancurile armatei ucrainene să avanseze după linia de apărare.
Soldații ucraineni se îndreaptă spre Tokmak.Tancurile armatei ucrainene au avansat în Zaporojie 
Succesele contraofensivei ucrainene
Capacitatea armatei ucrainene de a livra vehicule blindate către cea mai puternică linie de apărare rusă, precum și de a le folosi în apropierea pozițiilor defensive pregătite ale inamicului, este un semn important al progresului în contraofensivă.După cum a raportat anterior UNIAN, forțele armate ucrainene au provocat pierderi semnificative invadatorilor ruși în zona Rabotinoe din regiunea Zaporojie.Analiștii OSINT, ținând cont de știrile de pe câmpul de luptă, au afirmat că forțele armate ucrainene au adus pentru prima dată echipamente grele Strykers și Marders dincolo de șanțul anti-vehicule și „dinții de dragon”.În ultimele 24 de ore, ocupanții ruși au efectuat operațiuni ofensive pe mai multe direcții ale frontului. Forțele de apărare ucrainene au respins cu succes toate atacurile.