O femeie din Satu Mare a primit o amendă foarte mare după ce a, fără pic de milă, și-a abandonat câinele bolnav într-un șanț.

O femeie din localitatea Istrău, județul Satu Mare, a fost sancționată cu o amendă de 12.000 de lei după ce a abandonat un câine bolnav într-un șanț, conform informațiilor furnizate luni de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Polițiștii din cadrul Secției Protecția Animalelor au fost informați despre acest caz și s-au dus la locul indicat. Informațiile sesizate s-au dovedit a fi adevărate.

Animal avea microcip, astfel autoritățile au reușit să găsească femeia care l-a abandonat. Aceasta a recunoscut fapta și a fost sancționată cu o amendă de 12.000 de lei.

„La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 14.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Biroul pentru Protecția Animalelor, au fost sesizați despre faptul că un animal ar fi fost găsit abandonat, într-un șanț aflat între localitățile Istrău și Crișeni. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, aceștia au identificat un animal din specia canină, care se afla într-o stare gravă de sănătate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că animalul este microcipat și au reușit identificarea proprietarului, fiind vorba despre o femeie din localitatea Istrău, care și-ar fi recunoscut fapta. În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a femeii, conform Legii 205/2004, cu amendă în valoare de 12.000 de lei”, au declarat reprezentanții IPJ Satu Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.