Sursă foto: servuscluj.ro

Președinții consiliilor județene din Regiunea de Nord-Vest au cerut prin intermediul unei scrisori deschise adresată Guvernului deblocarea procedurilor pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania. Reprezentanții autorităților județene s-au întâlnit într-o ședință de lucru la Zalău și au discutat elaborarea unei strategii regionale care să permită o dezvoltare social-economică echilibrată și durabilă a acestora.

În același context, reprezentanții administrațiilor județene au transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ionel Ciucă și vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu, prin care solicită sprijin pentru deblocarea tuturor aspectelor legate de continuarea celei mai vechi și importante investiții, Autostrada A3 – Transilvania, proiect început acum mai bine de două decenii și marcat de o serie de disfuncționalități inadmisibile, conform unui comunicat al Consiliului Județean Sălaj.

„Considerăm că această investiție majoră prezintă un interes strategic pentru România și pentru dezvoltarea sustenabilă a Regiunii Nord-Vest, prin crearea unor infrastructuri de afaceri, incluzând parcuri industriale și logistice, cu locurile de muncă aferente, infrastructură turistică, mici afaceri locale și multe alte activități complementare”, se precizează în scrisoarea deschisă semnată de președinții CJ Bihor- Ilie Bolojan, CJ Bistrița-Năsăud- Emil-Radu Moldovan, CJ Cluj- Alin Tișe, CJ Maramureș- Ionel Bogdan, CJ Satu Mare- Pataki Csaba, și CJ Sălaj- Dinu Iancu-Sălăjanu.

Reprezentanții celor 6 consilii județene susțin că finalizarea cât mai rapidă a investiției Autostrada A3 – Transilvania va deschide o nouă cale de acces spre Europa, aceasta având menirea de a asigura legătura cu rețelele transeuropene de transport pentru persoane și mărfuri. Ei susțin, de asemenea, că acest proiect va conduce la interconectarea județelor din Regiunea Nord-Vest cu celelalte regiuni, la creșterea mobilității pe piața forței de muncă și va avea impact pozitiv asupra tuturor comunităților din regiune.

„Apreciem că după 20 de ani de la demarare, această investiție vitală pentru regiunea noastră necesită a fi urgentată pe toate căile legale, pe de o parte prin reluarea, într-un termen cât mai scurt, a procedurilor de achiziție publică, iar pe de alta, prin impulsionarea ritmului execuției lucrărilor pe tronsoanelor aflate în lucru”, se mai precizează în scrisoarea deschisă.

Viitoarea întâlnire a președinților consiliilor județene din Regiunea Nord-Vest va avea loc în 2 februarie, în județul Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.