Sursă foto: servuscluj.ro

A fost depusă  o nouă ofertă pentru supervizarea lucrărilor la sistemul de metrou din Cluj-Napoca de către o asociație formată din Egis România (lider) și Egis Rail. Contractul de consultanță pentru acest proiect, considerat unul dintre cele mai costisitoare din domeniul Transporturilor din ultimii 30 de ani, are o valoare de 211 milioane de lei și o durată de implementare estimată la 156 luni (13 ani).

Finanțarea contractului provine din surse nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) și Programul Operațional Transporturi (POT) 2021-2027.

Contractul pentru linia de metrou M1 din Cluj-Napoca a fost semnat pe 25 mai, în prezența prim-ministrului Nicolae Ciucă, precum și a miniștrilor Lucian Bode și Sorin Grindeanu, iar valoarea totală a acestuia se ridică la 9 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde reprezintă finanțarea din PNRR.

Grupul francez „Egis Rail” este prezent în România prin intermediul companiei Egis România, care asigură în prezent consultanța pentru lucrările de electrificare și modernizare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor. De asemenea, printre contractele lor se numără studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț, studiul de fezabilitate și proiectarea pentru autostrada Bacău-Brașov și Drumul Expres Pașcani-Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.