Sursă foto: servuscluj.ro

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au comunicat că în cei doi ani de la lansarea platformei online „Ghișeul Unic”, au fost eliberate peste 1000 de certificate de urbanism în urma solicitărilor primite de la locuitorii din Cluj prin intermediul platformei digitale.

Conform analizei efectuate de către forul administrativ județean, de la lansarea aplicației, au fost emise 1103 certificate de urbanism, în principal online. Astfel, în timp ce în cursul anului precedent aproximativ 35% din totalul de 1800 de certificate au fost eliberate online, în acest an procentul acestora a crescut la 56%, iar această tendință este în continuă creștere.

”Important e faptul că suntem în ritm cu vremurile pe care le trăim sau chiar înaintea lor, în anumite domenii, cum este cel al digitalizării administrației. Revoluția administrativă pe care am declanșat-o la Cluj, prin digitalizarea activității instituției pe care o conduc, dă roadele scontate, iar cea mai bună dovadă în acest sens e interesul tot mai mare al cetățenilor care aleg să folosească facilitățile special concepute și puse la dispoziția lor. Cu siguranță, în acest fel, Consiliul Județean a devenit o instituție mult mai accesibilă și prietenoasă, pentru foarte mulți clujeni”, a afirmat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește zonele cu cele mai multe solicitări de certificate de urbanism online, comuna Ciurila se află în fruntea clasamentului, cu 167 de documente emise, urmată de comunele Mărișel, cu 101 certificate, Beliș cu 85 și Aiton cu 55.

Prin intermediul platformei „Ghișeul Unic”, Consiliul Județean Cluj a reușit să digitalizeze întregul proces de obținere online a certificatelor de urbanism (CU) și a autorizațiilor de construcție (AC), precum și a altor 13 categorii de documentații urbanistice. În plus, cetățenii au posibilitatea de a solicita online 5 categorii de autorizații și avize necesare în cazul desfășurării unor lucrări/activități conexe drumurilor județene, solicitări în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, 11 categorii de cereri emise de către I.S.U. Cluj, 3 tipuri de avize eliberate de către Compania de Apă Arieș S.A. și 2 cereri în domeniul informării și promovării turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.